Jag har slutat med boxershorts.

Japp – du läste rätt. Jag använder aldrig längre boxers. Hela mitt liv har jag hatat boxershorts! Inte plaggets funktion i sig, snarare tillverkarna extrema inkompetens när det kommer till att få fram plagg som håller sig på plats, ventilerar och är bekväma.
Ni har alla sett bilden. Den vältränade hunken på reklambilden med PERFEKT sittande boxers. Den bilden är inget annat än en fet illusion!

00035568När man just tagit på sina boxers
sitter de faktiskt sådär perfekt – tills man börjar röra på sig. Efter 1 minut så har de ridit långt upp i mumindalen och ser lika bra ut som ett par man fiskat upp ur en flod nära tjernobyl.

Tro inte att du kan kringgå detta fenomen genom att punga ut för ett dyrt märke – detta gäller ONE AND ALL: Jag har själv testat de många olika märken såväl som Boss, Calvin Klein, Björn Borg, etc.

 

Vad ska man då göra åt problemet? 
För min egen del var det under ett hårt träningspass på gymmet som det självklara svaret uppenbarade sig. Under mina träningsbyxor hade jag, som alltid, ett par compression shorts.

Under Armour Heat Gear Mens Sonic Compression Shorts Black Taxi PS1236237-003_F

Träningsunderkläder i ett tunnt, åtsittande, ventilerande material vars mått är något längre än vanliga boxers så att de aldrig åker upp. Varför inte bara börja köra med compression shorts varje dag istället? Jag tränar ju nästan ändå varje dag och måste ta dem på mig? Bättre då att helt skippa obekväma boxers med skavsår, svettigt oventilerat tyg som inte håller sig på plats. 

nike-white-pro-compression-shorts-product-2-4645874-761673923_large_flex
Sedan dess använder jag bara compression shorts i vardagen såväl som i träningen under byxorna och det har jag aldrig ångrat! Finns många tillverkare och massor av snygga modeller. Tyget är också i min mening MYCKET skönare och lättare att hålla rent.

Boxers har kort livslängd och efter 1-2 år är de ofräscha nog att kastas. Redan efter ett par tvättar ser de ut att va flera år gamla. Compression shorts däremot har bättre livslängd, de nästan nya ut även ifall man använd dem regelbundet i ca ett år.


Author: Danny

Life is an adventure! I believe in participating in life - not standing on the side and watching it. Here I will write about all my passions, big and small. Follow my exciting trips around the world as well as my almost normal days at home, wherever it may be at the moment.. If you like inspiration, travel, challenges, training, fashion, self improvement, culture, food and gear - look no further! So to all my stalkers, congratulations! Now you can enjoy watching my life closely at home with your computer, those cold nights with binoculars aimed at my window are finally over. I'll finish my first post by quoting Bilbo (a character in J.R.R Tolkien's The lord of the rings) with a line that ever since I heard it as a child (about 2 years ago) has left a trace in my memory: " It's a dangerous business, going out your door. You step onto the road, and if you don't keep your feet, there's no knowing where you might be swept off to"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s