Min hjärna = svamp

_MG_6215Jag är stolt över mig själv! Har just knäckt alla övningsuppgifter i Kemiboken för de senaste två kapitlen – till och med de svåra stjärnmarkerade! Det trodde jag inte om mig själv. I gymnasiet gillade jag inte kemi, det kändes som häxkraft utan någon logik alls. Som någon slags pseudovetenskap. Men jag har helt bytt åsikt.

Nu fattar jag Kemi, jag ser fram emot föreläsningarna och jag tycker det är kul och relativt enkelt! Vad har hänt? Personlig mognad kan vara ett svar, men jag tror mer det beror på att jag nu (till skillnad från i gymnasiet) pluggar för:

  • Att jag har ett mål med studierna
  • Att jag pluggar av eget intresse och vilja
  • Att jag tagit en lång paus från studierna

Insåg att jag inte behövde Kemi B för att behålla min platsgaranti. Så bytte den mot en kurs i Industriell Ekonomi A. Är dock reservantagen med plats 4 så sitter nu och ser efter någon annan ekonomikurs med sen anmälan.

Det känns HELT rätt för mig med studier nu. Informationen bara flyger in i hjärnan och fastnar lätt. Ser verkligen fram emot hösten då det börjar på allvar. Min utbildning är 5 år lång och ökänt tuff, men jag är säker på att det är ett bra val och att min motivation kommer hjälpa mig igenom det! Mitt undermedvetna säger mig på något sätt att “detta är min chans”, och jag tänker inte missa den.

Author: Danny

Life is an adventure! I believe in participating in life - not standing on the side and watching it. Here I will write about all my passions, big and small. Follow my exciting trips around the world as well as my almost normal days at home, wherever it may be at the moment.. If you like inspiration, travel, challenges, training, fashion, self improvement, culture, food and gear - look no further! So to all my stalkers, congratulations! Now you can enjoy watching my life closely at home with your computer, those cold nights with binoculars aimed at my window are finally over. I'll finish my first post by quoting Bilbo (a character in J.R.R Tolkien's The lord of the rings) with a line that ever since I heard it as a child (about 2 years ago) has left a trace in my memory: " It's a dangerous business, going out your door. You step onto the road, and if you don't keep your feet, there's no knowing where you might be swept off to"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s