Matte <3

Efter att ha haft fysik och kemi ett tag nu så är jag tillbaks med en mattekurs (Matte E). Har faktiskt saknat matten! Vissa hatar matte men jag tror det har mer med att göra att man har för bråttom och tror att man ska förstå allt direkt. Man ska inte ge upp om man inte förstår allt på en gång.. När jag kommer till ett stycke jag inte fattar nånting av så tar jag en paus. Gör något annat, kanske tar en promenad. Ditt undermedvetna kommer bearbeta problemet under tiden och när du ger dig på boken igen förstår du lite mer.
Jag har fått många av mina bästa ideer under träningspass!

Vissa avsnitt tar lite tid innan man förstår helt vad man gör men om man behåller sitt lugn o lär sig metodiskt så kan ALLA bli duktiga på matte.
539003_10151575156070129_1266815458_n
Jag är övertygad om att barn som får lära sig två språk som små har lättare att lära sig matte. För matematiken är som ett språk. Ett kraftfullt och vackert språk som med enkla uttryck kan förklara komplexa saker. Det är som ett roligt tankepussel och bra träning för hjärnan 🙂

Skolan går mycket bra för mig nu, de senaste två tentorna Fysik B och Kemi A skrevs med högsta betyg, och nu är det bara två kurser kvar innan allvaret börjar på riktigt i höst!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s