Programmet!

sommardeff 2013

Målet är att nå ett nytt personbästa i low BF%. Strategin jag använder mig av för att nå dit är styrketräning 3 ggr/vecka. Skall även eventuellt börja köra MMA med min träningpolare Asmir och det skulle vara ett utmärkt sätt att få in lite cardio, men jag tänker inte lägga in någon regelbunden extra cardio utöver styrketräningen.

Det väsentliga under programmet är att varje dag pricka rät macros och att helt enkelt vara disciplinerad nog att följa matplanen. Inga monsterätardagar alltså.. Kommer lägga kaloriintaget på snittet 2100 per dag över en vecka vilket ger.
4 vilodagar x 1900 kcal
3 träningsdagar x 2366 kcal
Vi börjar där och sen justerar vi efterhand. I våras när jag använde dessa nivåer fick jag bra resultat! Macros har jag satt till följande:
Vilodagar: Minst 200g protein, så lite kolhydrater som möjligt, resten fett
Träningsdagar: Minst 200g protein, så lite fett som möjligt, resten kolhydrater

Nu kör vi!

  • Inga ätardagar
  • Träffa macromålen varje dag
  • Veckomatplan varje söndag
  • Skriva om hur det går
  • ALDRIG under 200g protein per dag

Jag tror inte på att käka samma sak varje dag under en diet. Man blir så trött på maten efter några dagar, även om det är din favoriträtt. Istället förespråkar jag variation och kör därför med veckomenyer som jag byter varje söndag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s