Jag ökar mitt innehav i Ratos aktie

Satt och kollade över min privatekonomi och insåg att jag sparat i aktier och fonder i nästan exakt ett år nu. Sammanfattar jag mitt första år av sparande så ser jag glädjande nog att mina fonder ökat i värde med 30%, och min aktieportfölj med 14%. Bättre än stockholmsbörsen!

Jag har under mitt första år köpt 8 bolag och varje månad sparat 15% av min inkomst till aktier och fonder. Idag ska jag köpa mer aktier i investmentbolaget Ratos. De aktierna jag nu har köpte jag vid kursen 62 kr. Om man tittar på bilden över Ratos aktiekurs är det rimligt att tro att kursen bottnat nu runt 60 kr och kommer att gå in i en ny fas av uppgång. Uppgångsfasen brukar vara ett par år och kanske stannar kursen runt 120-130 där den toppat vid de förra två cyklerna. DÄR ska man sälja!
2013-07-13 15-38-44

Sen jag fick en bok om privatekonomi av min far för två år sedan blev jag intresserad. Innan dess brydde jag mig inte så mycket – jag tyckte det verkade svårt och tidskrävande. Boken ändrade helt min uppfattning. Privatekonomi är lätt och kul om man tar till sig grunden. Det är finansbranschen som försöker få det att verka svårt så att “rådgivare” (a.k.a säljare) ska “hjälpa” dig mot betalning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s