Varför låsa sina pengar i hela 2 år till bara 2.7 % ränta?

Jag fick brev från Avanza bank (där jag sköter en del av mitt sparande). De gjorde reklam för ett nytt konto där man kunde låsa sina pengar i 24 månader till 2.7% ränta.
2013-08-07_162634

Rent spontant tycker jag att det isåfall är ett mycket smartare alternativ att lägga sina sparpengar i Avanzas gratisfond istället – Avanza Zero. Fonden, som är helt utan avgifter, följer de 30 största bolagen på Stockholmsbörsen. Förra året steg börsen med 12% och det är ju bra mycket mer än futtiga 2.7%. Då behöver man inte heller låsa sina pengar.

Annars är jag mycket nöjd med Avanza, speciellt sedan de gjort om sin hemsida. Nu har jag bättre översikt över mitt sparande. Bland det bästa jag gjort för min egen ekonomi var att byta från Swedbank (där man måste betala för internetbank och visa-kort och inte får ränta på lönekontot), till Forex (där internetbank och visa-kort är gratis och man HAR ränta på lönekontot). Det verkar som det gamla ordpråket fortfarande stämmer :

“Det är bättre att vara aktieägare i en storbank än kund”
(Vilket jag är).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s