Jägartestet. Skulle du klara det?

För att få göra lumpen som jägare är det ett krav att (bland annat) kunna göra 75 steg per ben upp på en plint med 25 kilos ryggsäck. Tydligen är det endast 12% i varje årskull som klarar det, förvånansvärt lite tycker jag. En anledning till testet är att se om folk har bra knän – som jägare vistas man i kalla temperaturer och kroppens leder måste tåla det.

Arméns jägarbataljon www.forsvarsmakten.se
Arméns jägarbataljon
http://www.forsvarsmakten.se

Jag, Asmir och Ludde gjorde jägartestet på gymmet häromdagen. Det gav rätt bra träningsvärk! Efter 20-30 reps börjar det bli jobbigt, och de sista 10 var ren vilja. Men det gick vägen! Om man tränade på det en gång i veckan skulle man säkert kunna göra betydligt fler och med mer vikt.

Ett par år sedan lekte jag lite med tanken på att gå med i the marines, USA’s elitförband (vilket jag i teorin skulle få eftersom jag är Amerikansk medborgare).
Marines


De fysiska kraven för att bli en marine (enligt http://www.marines.com) är: 

  • Pull-ups och chins. Minsta antal för män står inte, men ett riktmärke är 20 var.
  • Crunches – maximum score är 100st på 2 minuter.
  • Löpning. 3 miles under 28 minuter.
  • Hinderbana på 880 yards. Bästa tid är 2:45 min.
  • Lyfta en 13.6 kg tung ammunitionslåda över huvudet. 91 reps är max.
  • 300 yard hinderbana med olika “krigsrörelser” som granatkastning, krypa under taggtråd etc. Bästa poäng vid tiden 2:14.

Detta test gör man varje år som marinsoldat.
121704669_14d73d5ff4_b

Author: Danny

Life is an adventure! I believe in participating in life - not standing on the side and watching it. Here I will write about all my passions, big and small. Follow my exciting trips around the world as well as my almost normal days at home, wherever it may be at the moment.. If you like inspiration, travel, challenges, training, fashion, self improvement, culture, food and gear - look no further! So to all my stalkers, congratulations! Now you can enjoy watching my life closely at home with your computer, those cold nights with binoculars aimed at my window are finally over. I'll finish my first post by quoting Bilbo (a character in J.R.R Tolkien's The lord of the rings) with a line that ever since I heard it as a child (about 2 years ago) has left a trace in my memory: " It's a dangerous business, going out your door. You step onto the road, and if you don't keep your feet, there's no knowing where you might be swept off to"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s