Bygga bar hemma!

Har alltid velat ha en bar hemma i mitt vardagsrum. Det är knappast aktuellt nu i min studentlägenhet, men när man har större boende och mer ekonomiskt svängrum så kommer jag bygga en. 50 cent har låtit bygga en hel strippklubb i sin källare men riktigt så långt kommer jag nog inte att gå.
vincent_southport_3

Har tänkt mig att det ska finnas det mesta som finns i en riktig bar och under åren har jag byggt upp en samling utrustning. Har en industriell iskross som ser ut och låter som en riktig badass, en hamilton beach mixer, och andra arbetstillbehör som blender, shakers, strainers, droppkorkar etc. Denna bardisken är faktiskt till salu:
night_club_bar_counter

Frågan är om man ska skaffa en ismaskin? Kanske är lite overkill med tanke på att den lär göra elräkingen dyr. Men vore iaf coolt att ha. Har kollat in ismaskinen på alla ställen jag jobbat på och det märket jag fastnat för är Hoshizaki Foster.
home-bars

Det finns en del olika lösningar för hemmabar och jag hade tänkt en rak bar, eller möjligtvis en vinklad (med en långsida och en kortsida). Detta beror dock en del på rummets planlösning. De flesta “paketlösningar” man kan köpa som hemmabar ser ut som en engelsk pub och det är jag INTE intresserad av. Skulle inte vilja ha denna till exempel.

Nej tack..

Nej tack..

Det ska se classy ut, som denna baren i en dubbelsvit på Burj Al Arab i Dubai (eller annat fint hotel).
Presidential-suite-bar

Baren skall ju iallafall vara väl utrustad sortimentmässigt, och jag vill kunna presentera frostade glas och alla slags longdrinks, cocktails, shots och annat nice. Jag är ständigt på jakt efter snygga anorlunda glas, skyltar, lampor eller annan utrustning som skulle passa in. Här är ett till förslag!
bar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s