Läsk – om reklamen hade talat sanning

Läsk marknadsförs som något fräscht, nyttigt och uppfriskande, men det är raka motsatsen till vad som egentligen borde kallas för “det flytande giftet”. Läsk är som smaksatt sirap om man tänker efter. Hade du druckit en flaska grenadine? En av orsakerna till att läsk är så dåligt är att det proppar dig full av kalorier ( = energi) utan att ge någon som helst mättnadskänsla.
1174860_419451278163516_742593141_n

Fallet med Coca colas Vitamin Water är det perfekta exemplet på den falska marknadsföringen. Produkten utmålas som något nyttigt, men om man läser innehållsförteckningen (som jag alltid gör) kan man lätt upptäcka att den är packad full av socker. hur många har inte gjort sig själv en björntjänst genom att köpa och dricka en sådan? Jag blev mycket glad när jag läste att Englands myndigheter nu förbjudit den att marknadsföras som en nyttig dryck. Ett steg i rätt riktning!
1185676_417936014981709_1996213972_n
Enligt en Amerikansk stor undersökning dör varje år nästan 200 000 personer av fetma som är direkt kopplat till regelbundet läskdrickande. Den kritiskt tänkande inser givetvis att fler faktorer säkerligen spelat in, men är någon egentligen förvånad? Enligt undersökningen krävdes det förvånansvärt lite läsk innan man började få problem. Det är ju uppenbart att den västerländska livsstilen är orsaken till de västerländska sjukdomarna. I boken “Matrevolutionen” av Andreas Eenfeldt (rekommenderas STARKT) finns flera berättelser om läkare som besökt olika folkstammar i delar av världen som lever som sina förfäder och äter som de alltid gjort. De västerländska folksjukdomarna (cancer, diabetes, fetma, etc) finns knappt hos dessa folk och är MYCKET sällsynta. Men de folk som övergått till västerländsk mat med mjöl, socker, bröd, läsk etc uppvisar väldigt snabbt dessa sjukdomar.
969544_407706536004657_983265641_n Jag kan inte förstå föräldrar som ger sina barn läsk. Varför!? Man kanske tror att man är snäll och ger sitt älskade barn något uppfriskande att dricka, men egentligen förgiftar man sitt barn. Man vänjer in ett sockerberoende och ser till att barnets blodsocker “goes screaming through the roof” vilket i sin tur utlöser ett enormt insulinpåslag för att skydda blodkärlen och nervsystemet mot de onormala blodsockernivåerna. Blodsocker är nämnligen farligt – en förhöjd halt som tillåts cirkulera i blodet fräter på kärlen och högt blodsocker är direkt dödligt om inte insulinet plockar bort det ur blodet. Om man ger barnet läsk och annat sött regelbundet (tex flera gånger om dagen) blir resutatet förr eller senare insulinresistans och diabetes.

Jag blev uppfostrad med att dricka vatten eller mjölk till maten och för det är jag EXTREMT tacksam! Jag köper aldrig läsk idag och har aldrig gillat det. Om jag nånsin får barn kommer läsk vara förbjudet i mitt hus!
http://www.facebook.com/matfusket – källa till bilderna och inspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s