Slow cooker – köksgåvan från ovan

Såhär lagar man 6 (eller om man vill 12) matlådor genom att trycka på en knapp. Poff! Så, nu kan man göra annat. Själv gick jag och sov, och när jag vaknade 8 timmar senare stod mina 6 portioner köttgryta klara. Köttet blev PERFEKT och sönderfallande mört som vanligt. Vill du också laga tex lax eller kyckling eller kött som blir sådär mört som i restaurangen? Detta är svaret.

Före - Efter. Min gryta med 2 kilo fläskkarré, 500g chorizo, 1 kg rödlök, bljong, tomatpure, habañero, chili, paprika

Före – Efter. Min gryta med 2 kilo fläskkarré, 500g chorizo, 1 kg rödlök, bljong, tomatpure, habañero, chili, paprika

En slow cooker är en mackapär som tillagar maten långsamt i ett ler/keramikkärl. Det tar 4-10 timmar beroende på vilken inställning man använder, men det man tillagar blir alltid supermört, oavsett hur segt det kan ha varit i butiken. Den är perfekt för grytor – bara att kasta i sina ingridienser, trycka på on, och sen gå och göra annat. Man kan tex sätta på den på morgonen innan jobb/skola och när man kommer hem så har man mat som väntar varm. Den drar extremt lite el, en bråkdel av spisen så det är dessutom bra för din ekonomi.  Man kan även baka cheesecake i den 🙂

Tänk dig att slänga i ett par kilo revbensspjäll och att de blir så möra att köttet ramlar av. Jag har testat, funkade hur lätt som helst.

Tänk dig att slänga i ett par kilo revbensspjäll och att de blir så möra att köttet ramlar av. Jag har testat, funkade hur lätt som helst.

De finns i olika prisklasser. Allt från dyrare märken som crockpot, till min egen jättebilliga centurion. Men tekniken är MYCKET enkel och jag tror att det inte spelar nån roll vilken prisklass man lägger sig i – den enda uppgiften maskinen har är att värma kärlet. Thats it, inga rörelser eller komponeter som slits. Annars, i vanliga fall som med stavmixers, blenders, etc skall man sikta på kvalitétstillverkare när det kommer till köksutrustning.

Det dyrare märket "crockpot" till vänster, den billiga centurion (som jag själv har) till höger

Det dyrare märket “crockpot” till vänster, den billiga centurion (som jag själv har) till höger

Som man ser kan det skilja en del i pris. Märket centurion (den högra), från http://www.halens.se är ingen suveän kvalitét men den gör sitt jobb utmärkt. Jag köpte den billigaste jag kunde hitta – och den rymmet hela 6.5 liter vilket är EN LITER MER än den dyra Crockpot. Du skulle lätt kunna 12 matlådor i den. Färdig lunch i 2 veckor? Du kanske också vill spara tid i köket och lägga på andra intressen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s