ÄLSKA måndagar istället.

Varför hatar så många måndagar? Jag tror faktiskt jag har en bra aning. Statistik visar att över 80% av befolkningen på jorden har jobb som de inte ser fram emot att gå till. Ett sånt EXTREMT slöseri av tid och potential! Tänk om alla hade sitt drömjobb eller jobbade med sin passion.. Synd att inte alla inser att de själva och ingen annan har makten/ansvaret för sin tillvaro och sina handlingar – och att det går att ändra om man vill det nog mycket. Jag är övertygad om att många går runt och hoppas eller väntar på “sin break”, det där gyllene tillfället som ska komma där man har chansen. Många skyller på att “de alltid har otur” och liknande. Det är en illusion. Sanningen är att man skapar sin egen tur genom sina handlingar. Vill du vara den som alltid tvingas reagera på andras handlingar eller skall DU vara den vars handlingar andra reagerar efter? För att få sitt break måste man “ligga på” och få saker att hända, för det händer inte av sig själv.
Success_F
Hur som helst, måndagar är min favoritdag på veckan. Ja, det är sant! Varje söndag ser jag fram emot måndag morgon. Det innebär en ny vecka “with a fresh start”, att göra veckan så bra det bara går och att börja på topp. Att kanalisera hela sin energi mot att komma närmare sina drömmar och mål – ett litet steg i taget. För ofta krävs det att man bryter ner ett långsiktigt mål i mindre, lättare delmål på vägen för att lättare hålla motivationen uppe. Som eget exempel ser jag fram emot slutet av december för då har jag redan läst 10% av hela utbildningen Teknisk Fysik som är 5 år. Tiden går snabbare än man tror. Ett av mina minsta delmål är att klara alla tentor på första försöket.
303541_will_-power_-creative_1280x1024_(www.GdeFon.ru)

Idag var en sån dag jag älskar, en sån dag där man har lite för mycket att göra. En dag där rätt mängd av stress kan vara otroligt skönt. Har flugit från det ena till det andra med full fokus, målmedvetenhet, kreativitet, entusiasm och energi. En dag där man TVINGAS plocka fram det bästa inom sig och prestera på topp – för man bara har den där intuitionen att nu gäller det, att failiure is not an option. Annalkande deadlines från privata ärenden, nya inlämningsuppgifter, dugga och tenta och flåsar i nacken och att misslyckas helt enkelt inte existerar. Jag har faktiskt plockat bort det helt ur mitt ordförråd. Ett misslyckande är inget annat än resultat av handlingar – om man inte gillar resultatet så är det bara att ändra handlingarna. Så nu kan jag äntligen lägga mig och stolt vila ut efter en välskött dag där man hunnit allt och lite mer än man trodde. Old Danny out-foxed’em again 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s