Big dreams – small room

Det är verkligen sant det som står på Stig-Helmer Olssons norske väns sportbil i sällskapresan: “The difference between men and boys is the price of toys”.
imageIdag kom mina toyoch jag har sparat lite varje månad i nästan ett år för att kunna köpa dem. En tuff utmaning på en studentinkomst – vissa prioriterar att festa varje helg eller köpa dyra kläder varje månad, men jag sparar hellre till resor, äventyr och liknande intressen. Ska förvandla halva mitt lilla studentrum till en pytte-studio att träna porträttfoto och experimentera med ljussättning. Mina nya leksaker är två studioblixtar av märket Elinchrom och modellen heter BRX 250.  20130918_132959

Detta är deras instegsmodell på proffsserien och siffran 250 Ws är lagom för mindre objekt och porträtt. Vill man fota större grupper av folk eller föremål kan man överväga att ta steget upp till 500 Ws. För mitt lilla rum är 250 Ws nog mer än tillräckligt – kan bli tvungen att köra dem på lägsta inställning.
20130918_144759

Ser verkligen fram emot att experimentera lite med olika ljus och positioner. Smidigt nog följer en skyport med så att man kan fjärrstyra blixtarna trådlöst från kameran.
Studio Skinny soon open for business!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s