Politik <3

Varje morgon brukar jag lyssna på P1 nyhetsmorgon och jag ser fram emot en höst av politiska makt- och utspel då det börjar smått dra ihop sig till nästa politiska val. I början av veckan kom vad jag får se som det första tecknet på att valet närmar sig: Nämligen att vi fått en ny arbetsmarknadsminister.
2013-09-20 07-45-29

Direkt började det talas hit och dit om hur hon är troende, varit medlem i livets ord och varit emot abort – och jag tycker DN’s artikel (och media i övrigt) lagt för stor fokus på de frågorna. Själv är jag glad över att hon har en bra meritlista och doktorerat i nationalekonomi. Att kasta in lite nya ministrar är nog en strategi av vårt lands ledande parti att “fräscha upp” lite inför valet. Jag tror också med stor sannolikhet att vår finansminister Anders Borg kommer komma med något slags ekonomiskt trick eller budgetstimulans för att boosta ekonomin lagom till valet. Förra gången det var val befann jag mig utomlands och kunde inte rösta, men denna gång ska jag verkligen sätta mig in i valet och följa det nära. Jag har beställt partiprogram och information av samtliga partier i Sverige och jag ska läsa dem för att blida min egen uppfattning och se vilket parti som ligger närmast mina värderingar.
_MG_7275
När det var val i USA förra hösten följde jag valet noga och kollade på debatterna mellan presidentkandidaterna. Precis som förra gången röstade jag på Obama igen (jag har dubbelt medborgarskap).

2 thoughts on “Politik <3

    • Tack för tipset, ska kolla in det efter jag varit och gymmat.
      Ja, min favorit var utan tvekan Ron Paul. Verkligen synd att inte fler amerikaner höll med mig. Jag skulle fortfarande röstat på Obama med den infon jag hade idag – iallafall om det enda andra alternativet var Romney.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s