Reality check: That’s it. Nu är jag förbannad!!

Har just kommit hem från ett pass GRIT! Det är tuff cirkelträning, 20-30 min med mycket liten vila. Ungefär som crossfit. Instruktören för passet var en av de erkännt bästa i Umeå: Oscar Sjöbom, min vän & f.d bartenderkollega. Vi jobbade tillsammans på nattklubben Tempel i Karlstad 2010. Oscar pluggar också här i Umeå, till civilekonom.

Oscar Sjöbom

Oscar Sjöbom

För mig innebar passet ett wake up call. Inte bara har Augusti resulterat i en lökig viktuppgång på 5 vattniga kilo, utan faktum är att det sista halvåret har jag knappt kört kondition alls. Jag tog ut mig helt under passet och för mig (som utpräglad tävlingsmänniska) var det pinsamt att få så mycket mjölksyra att jag inte klarade att köra klart seten. När passet var klart mådde jag illa och i bastun efteråt satt jag och reflekterade över det senaste halvårets träning. Ju mer jag tänkte, ju mer förbannad blev jag. Jag tänker direkt tillbaks till i vintras då jag senast var i riktigt god form. Kolla skillnaden.. 8 kilo skillnad. Imorse vägde jag 80.3 och jag har knappt magrutor kvar. Pinsamt. Kolla. KOLLA.
IMG_20121208_102558_Fotor_Collage_Fotor

Styrkemässigt sett har träningen gått bra, att kunna göra 4 reps på 140 i bänk med en kroppsvikt på 75 kilo är inte illa, men jag har helt glömt bort konditionen. Jag beslutade mig där och nu för att implementera mer variation i träningen framöver och bli en bättre allround atlet – som jag var när jag spelade i Europalaget och landslaget i amerikansk fotboll 2002-2004. Då hade jag bra kondition, var lätt och stark. Målet är att återgå till att bli en mer komplett atlet!

Jag, nr 4 svart. SM-finalen 2004

Jag, nr 4 svart. SM-finalen 2004

Ett led i det målet är att jag tagit grönt kort i klättring, och det ska jag göra 1-2 gånger i veckan. Skall även lägga in regelbunden stretching och 2 konditionspass per vecka. Ett av dem skulle kunna vara squash, eller annan medelintensiv aktivitet, och det andra passet vill jag gärna köra HIIT-intervaller som sprint eller backryck – för den sortens träning älskar jag. Förra vintern körde jag intervaller utomhus även då det var -20 och det skall jag göra denna vinter också. IKSU har även en simbasäng och den kommer jag nog utnyttja en del. Hade även tänkt köra igång lite MMA-träning med brasiliansk jiu jitsu! Imorn drar jag på höst/vinterdeff-program. Har filat på det sen jag kom hem. Nu kör vi!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s