Ät ALDRIG margarin (gäller även flytande)!

Såhär tillverkas smör

Såhär tillverkas smör

Istället för att äta det naturliga och nyttiga smöret, köper många personer margarin. Vad man dock inte anar är att margaring är så långt från en nyttig och naturlig produkt man kan komma. Istället för att vara skapad av naturen utan hjälp, så skapas margarin i en fabrik, och idén uppstod i ett laboratorium där mycket högutbildade och avlönade kemister har experimenterat. Margarin marknadsförs som en hälsosam produkt för dig som värnar om ett nyttigt liv, men inget kunde vara en större lögn. Margarin är en EXTREMT onaturlig och onyttig produkt. Den genomgår flera kemiskt avancerade steg för att tillsist blandas med olika kemikalier och tillsatser så att smaken ska efterliknan smörets så mycket som möjligt.  Sedan hamnar det i sin förpackning (som är designad för att framstå så nyttig som möjligt).  Här är några av stegen i tillverkningsprocessen:

  • Fett utvinns ur oljefröer med hjälp av extraktionsbensin
  • Fettråvarorna behandlas med fosforsyra och lut för att få bort fria fettsyror och lecitin
  • Oljan bleks för att avlägsna den naturliga färgen
  • “Deodorisering” används för att tvätta bort smak, lukt och rester från lösningsmedel
  • För fasta margarinprodukter behövs härdat fett och då använder man vätgas och nickel
  • Skall den genomgå omestring används natriummetylat för att spjälka fettsyror
  • Om speciellt billiga oljor av sämre kvalitet ingår (vilket de oftast gör), tex palmolja, kyls de ned med lösningsmedel för att fraktioneras till olika smältpunkter

Ta till exempel produkten Lätt & Lagom. Den innehåller hela 16 komponenter – men huvudingridiensen är vatten. På paketet står det ironiskt “en god smak av smör”. Företaget becel, som tillverkar “nyttigt” alternativ till smör har flera gånger marknadsfört sina produkter med fullständiga lögner på förpackningen och blivit tvingade att ta bort dem. Nu måste det stå på becels förpackningar att de inte rekommenderas till ammande eller gravida – vilket jag tycker är bra. Det bästa vore väl dock att förbjuda skiten (tillsammans med den cancerogena produkten LÄSK.) Folk går runt och undrar varför man blir sjuk hela tiden, varför cancer och andra sjukdomar bara ökar trots att mängden pengar som doneras till cancerforskning är flera tusen procent större än då cancer var mer sällsynt.. För mig är det alldeles uppenbart – vi förgiftar oss själva genom att äta mat som är framställd med gift, i fabriker och konstiga tillsatser istället för att äta naturlig mat. Cancerforskning är väl bra men hur vore det om vi rättade till källan istället för att behandla symptom?

Källor:
http://www.matfusket.com/kost/margarintillverkning/

hemlige_kocken

Mats-Eric Nilsson – Den hemlige kocken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s