Vecka 1

_MG_7381

Body Science Kasein. Jag valde: Jordgupp, päron, vanilj, blåbär, pina colada, mandel-choklad

Då kör vi vecka ett på höst & vinterprogrammet!
Många tror att man måste träna MER när man går på diet men faktum är att det är tvärtom. Med ett lägre kaloriintag har du en sämre återhämtning och det gäller att minska träningsmängden något. Istället ska man satsa på så bra kvalitet som möjligt. Försöka köra tungt, korta pass med fokus på basövningar. Inte mer än 10 working sets per pass!

Tack vare ett brutalt GRIT-pass på måndagen som resulterade i en extrem träningsvärk (tack vare att jag knappt kört reps-uthållighet eller kondition på 6 mån) vilade jag mån – tors. Passade på att fylla upp med kasein och valet föll på Body Science. Vid köp av 5 påsar kostar de 116 kr styck och det får man se som en mycket billig och god proteinkälla. De senaste åren har jag undvikit det insulin-triggande vassleproteinet (whey) och istället kört kasein. Fördelen är en mycket långsammare utsöndring som levererar protein till blodet under längre tid (vilket i teorin skall förhindra muskelnedbrytning). Kaseinet har också mycket mindre insulinpåslag än vassle och det är en stor fördel ifall man är intresserad av att hålla fettförbränningen på topp.

Body Science kasein finns i en ny smak: Piña Colada! Ofta är såna smaker väldigt kemiska men denna var otroligt god! Har meckat ihop lite trevliga nyttiga desserter med den, mer om det i kommande inlägg.

Jag passade också på att köpa mer multivitamin och vitamin D. Mycket ny forskning talar väldigt starkt om hur pass bra vitamin D är för oss som bor på nordliga breddgrader. Jag kan rekommendera en artikel av Joakim Bartoll för den som är mer intresserad. MYCKET läsvärd. http://www.mmsports.se/Artiklar/Kost-och-Halsa/D-vitamin-for-halsa-och-lakande.html

Dag 1, Vecka 1

Dag 1, Vecka 1

Vikt v.1
Dag 1: 80,3 (Träning)
Dag 2: 79,0 (Vila)
Dag 3: 78,4 (Vila)
Dag 4: 78,3 (Vila)
Dag 5: 77,7 (Vila, jobb)
Dag 6: 77,0 (Vila, jobb)
Dag 7: 76,9 (Vila)

viktv1

Kalipermätning v.1
Dag 1, bröst: 7 mm. Mage: 10 mm. Ben: 9 mm. Fett%: 7.81

Måltidsplanering
Varje dag ser ut samma, med skillnaden att jag på träningsdagar äter ett extra mål som består av bär, kesella, och jordnötssmör.

Macros:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s