Vidrigt

Jag är galen i att testa nya maträtter, recept och saker från andra kulturer. Det är ett stort skäl till att många reser – att få nya upplevelser! Men det kan man även få här hemma. Om jag ser en burk i butiken med något jag aldrig testat vill jag köpa den, enbart baserat på ren nyfikenhet. Och ofta är det något riktigt gott som kan användas i ett recept!
Eller så är det riktigt äckligt, som i fallet med burken “Patak’s lime pickle”.  Häxblandningen visade sig bestå av limeskal, vinäger och socker. Jag trodde att det var butikens äckligaste burk – tills idag.

Vidrig, vidrigare

Vidrig, vidrigare

fick syn på Mango slice pickle av märket Camel. Och varför inte? Limeskal utbytt mot mango och lite annan kryddning? Värt ett försök. När jag kom hem och öppnade burken spred sig snabbt en medicinliknande doft i köket. Första tuggan? En smak av salubrin, mango, vinäger, ättika, socker, blaaaaaa…. Har nu utan tvekan smakat det vidrigaste av alla sake jag testat. Ät INTE detta! (Eller jo, gör det bara för skojs skull om du är nyfiken som jag 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s