Roliga nyheter från veckan

Jag brukar lyssna på p1 nyhetsmorgon varje vardag. Under hela min uppväxt spelades p1 nyhetsmorgon i köket och jag avskydde det då. Såhär i efterhand tror jag att jag omedvetet associerade min morgontrötthet till radion. Och det var ju mitt eget fel. Jag är egentligen morgonpigg men slarvade mycket med sömn förut. Nu älskar jag p1 nyhetsmorgon! Har blivit mer eller mindre beroende av det. Så fort jag vaknar slår jag på radion så jag inte missar vad som händer i Sverige och utomlands.  Att ha tillgång till oberoende media och nyheter är egentligen en otrolig lyx som förvånansvärt få länder har och det ska vara stolta över.

Det är en trevlig upplevelse att varj morgon vakna till de myndiga och välartikulerade stämmorna av p1 nyhetsmorgons  nyhetsankare. Vill man bli bättre på att tala utgör de en god modell att utgå ifrån!

Det är en trevlig upplevelse att varj morgon vakna till de myndiga och välartikulerade stämmorna av p1 nyhetsmorgons nyhetsankare. Vill man bli bättre på att tala utgör de en god modell att utgå ifrån!

Ibland vill man också ha en dos av “skitnyheter”, sådant som inte är speciellt relevant men bara är kul. Här 3 några roliga “nyheter” från förra veckan:
Hon äter 400 påsar ostbågar per år och hamnar i lyxfällan
http://www.expressen.se/kvp/at-400-pasar-ostbagar-varje-ar—nu-i-lyxfallan/

2013-10-11 11-17-14

Kinesiska myndigheter ger ut handbok på 64 sidor för att lära folket hur man beter sig när man reser
Kinas premiärminister uttalade sig oroligt om att Kinesiska turister inte kan bete sig, och skapar en negativ bild av det Kinesiska folket. Nu har myndigheterna släppt en guide till resande Kineser som bland annat lär dem att inte stjäla väskor från rullband, inte kissa i poolen och inte sörpla då man äter nudlar.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/handbok-ska-fa-resande-kineser-att-uppfora-sig/

Vit väska med 1 miljon dollar kastades ur flygplan i Bolivia
http://www.dn.se/nyheter/varlden/en-miljon-dollar-utkastat-fran-plan/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s