Köp dig en rock!

Jag är inte den som möljer modet slavisk. Min taktik är att diversifiera min garderob och satsa på snygga basplagg i flera olika stilar – ungefär samma taktik som bäst lämpar sig när det kommer till att spara i aktier, fonder etc. Slump eller inte? Hur som helst. Att bygga upp en bra garderob som istället följer tidlöst mode (sådant som alltid är snyggt) är ett säkert stilkort för den som kanske inte alltid har tid, råd eller lust att följa trender.

Tidlöst, stiligt mode

Tidlöst, stiligt mode

En trend som är inne nu i höst är stiliga rockar – ett av mina favoritplagg. Det är kul när ett plagg man själv gillar blir “inne”, för då ökar utbudet och man kan hitta guldkorn. Man får se upp med en sak när man köper rock. Förr i tiden var måtten något mer generösa pga att rocken användes ofta året runt. man klädde bara fler lager under rocken för att hålla sig varm. Nu, när modet har börjat skifta snabbt så syr många producenter rocken med figursydd, vilket tyvärr tar bort möjligheten till lager-på-lager-principen. Välj en rock som inte sitter FÖR tight, om du vill kunna vara varm i den. Se också till att ha ett par ordentliga skor till. Om du har sunkiga gympadojor till så kommer det sabotera din stil oavsett hur fin din rock är!

Lager-på-lager. Rocken är menad för att ha kavaj eller andra plagg under

Lager-på-lager. Rocken är menad för att ha kavaj eller andra plagg under

Här är några snygga rockar i höst:

Själv bär jag en rock från märket BLÄCK som jag köpte förra hösten. Modellen heter Arthur, och har ett sportigt dun-skydd för bröst och hals, som man kan ta bort ifall man vill.

Min rock från Bläck

Min rock från Bläck

En variant på rock, som med åren blivit mycket populär, är trenchcoat. Den skapades av Thomas Burberry 1901 som förslag till regnrock åt brittiska försvarsdepartementet. Under första och andra världskriget bars trenchcoat av brittiska och franska soldeter, därav namnet – “skyttegravsrock”. Till skillnad från en klassisk rock är trenchcoaten mer detaljerad. Den har fler fickor, skärp, och ofta axelklaffar där militärer kunde fästa epåletter som visade rang. Trenchcoat ses normalt som något mer nedklätt än en formell rock och det passar till nästan allt. Dick Tracy, fantomen och inspector gadget har medverkat till plaggets succe! Jag är personligen ett stort fan av trenchcoats. När jag hittade en äkta Burberry trenchcoat på myrorna såg jag till införskaffa den till min egen garderob. Det är ett plagg av stil och historia! Jag är nu på jakt efter en i mörkgrön nyans.

Originalet

Originalet

Snygga trenchcoats:

Stil!

Stil!

Trenchcoat ser i min mening RIKTIGT snyggt ut på tjejer! Jag tycker nog det är kvinnans snyggaste ytterplagg.

Snyggt

Snyggt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s