Låt detaljerna sticka ut

Mössa = Gone.
Handskar = Bortslarvade.
Skärp = Gick sönder (kanske pga valkig mage).

Gav mig ut på shopping för att täcka upp de tre ovanstående hålen i min höst & vintergarderob. Själv har jag alltid gillat mörkbrunt! Så när mitt enda bruna skärp gick sönder såg jag det naturligt att även komplettera med ett par klassiska bruna handskar av märket BLÄCK. Passar bra då jag har bruna vinterstövlar i år (och dessutom brun plånbok och filofax i brunt läder).

Att krydda till med snygga detaljer är något som de flesta tjejer bemästrar, men allt för få killar ägnar sig åt denna oskrivna stilregel. Killar undrar ofta varför en tjej har fler än 1 väska? Detta är svaret. För att kunna matcha olika stilar och färger med rätt väska (och för att shoppa är kul, såklart). Ett vanligt misstag från den manliga befolkningens sida är att inte bry sig alls, inte kunna matcha detaljerna, eller fega ur och välja default: svart.

Till exempel är många killar helt omedvetna om att ditt skärp bör matcha dina skor i färg – något en modemedveten tjej märker direkt. Om du tex kommer med röda skor och grönt skärp så kommer det direkt skvallra för alla som kan mode att du INTE kan det. Som med särskrivningar. När man blivit medveten om att man inte särskriver ord i det svenska språket så sticker det i ögonen när du ser någon göra det. Det ser inkompetent ut helt enkelt! Så lär dig basic stilregler! När man blivit medveten är det faktiskt kul briljera med sin nyvunna kunskap och vara lite kreativ med sin garderob. Man ser plötsligt saker i ett nytt ljus, saker man inte lagt märke till tidigare eller aldrig tänkt på. Du kommer kunna se vilka andra som kan grunden – och även få inspiration av exempelvis någon på stan med snygg stil. Win!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s