10 Irriterande saker som folk gör

Voltaire_FotorIbland är folk verkligen idioter. En högst rimlig förklaring kan vara att min egen gubbgrinighet verkar ökar exponentiellt varje år. Jag är säker på att vid gubbmyndig pensionsålder besitta en blytung gubbgrinighet, ackompanjerat av ett potentiell förakt, speciellt riktat mot unga snorhyvlar som verkar sakna all form av uppfostran, vett och etikett. Förmodligen är detta en återspegling av min barndoms “kulturkrockar” med surgubbar. Ju surare gubben var, ju roligare var det att framkalla en reaktion!

Hur som helst, detta är de saker som stör MIG mest:

1. Gå, cykla, köra bil etc samtidigt som man håller på med mobilen

En alltför vanlig syn
En alltför vanlig syn

Det känns som det här blir vanligare. Dagligen krockar man nästan med folk som går & cyklar rakt fram utan uppsikt, försjunkna i både sin mobil och i ett tillstånd utan minsta spår av hjärnaktivitet eller uppmärksamhet. Så sjukt irriterande. Är man på allmänn plats eller i ett fordon, då ser man sig för! Thats it. Jag har tom sett en kille på en Yamaha R1 1000 kubiks sporthoj ha en mobil i handen när han körde.

2. Börja fippla med papper och ytterkläder innan personen med ordet talat färdigt

Visa respekt till den som har ordet
Visa respekt till den som har ordet

Låt personen med ordet tala färdigt, SEN kan du börja plocka dina saker. Vanlig, basic respekt.

3. Stannar mitt i en dörröppning eller annan plats där folk går

Yep
Yep

Mycket vanligt på allmänn plats, i korridårer, butiker, tunnelbanor etc. HALLÅ du är inte ensam här, GTF out the way.

4. Går rakt ut ur dörr från butik eller rum utan att se sig för

3rjx7x
Närbesläktat med idiotbeteendet från nummer 3. Ibland känner man för att dela ut en riktig tackling till nån som plötsligt flyger ut ur en butik och hamnar rakt framför dig där du går eller cyklar. Kommer jag säkert göra nån dag.

5. För högljuda mobilsamtal på buss/t-bana/tåget

Ush!
Ush!

Jag har aldrig fattat det. Har man ingen repsekt alls för folk bredvid sig? Vi vill inte höra ditt (ofta pinsamma) högljudda samtal. Nästan värre än folk som sätter sig på tyst avdelnig i en tågkupé och väsnas. Det finns en speciell plats i helvete reserverad för er.. 

6. Efter man betalat, står kvar och blockerar kassan och fipplar med saker
irriterad_116543260_117471583_129755308_147006276

Betalat? Bra, då kan du lika gärna ta ett kliv åt sidan och SEN börja krångla med kvitton, växel, kort och plånbok.

7. Slänger skräp på marken
81_20110529001804_psycho

Det finns få saker som stör mig mer. Borde vara nackskott direkt på detta. Är det verkligen så svårt att lägga det i fickan tills man når en papperskorg? Att kasta saker på marken är att grisa ner det allmänna området som alla delar. När dessa personer är hos vänner, slänger de snus, skräp, plast och cigaretter på deras golv också? De får slänga vad de vill på sitt eget golv, men på allmänn plats, som de delar med mig och alla andra, ska de fan hålla rent. Att hålla marken och naturen ren från skit är så självklart.

8. Slänger mat
true

Om folk visste hur mycket mat som slängs på restauranger, butiker och skolor så skulle man häpna. Det är absurda mängder. Men vad jag aldrig förstått är folk som slänger mat privat! Om du lagat för mycket mat, spara det i kylen. Hur svårt kan det vara?! Minska slöseriet. Nu när jag bor i studentkorridår ser jag varje dag folk som slänger helt duglig mat som man skulle kunnat spara. IDIOTISKT!

9. Låter sina ouppfostrade barn härja och skrika i butiker, buss & tåg, restauranger utan att bry sig

Kan man undra
Kan man undra

Detta driver mig till vansinne. Det är en sak om föräldrarna försöker göra något åt det, eller ber om ursäkt etc, men att skita i det och automatiskt utsätta alla i närheten för plågan är BAD PARENTING. Jag tycker på fullt allvar att det borde vara licens för att ha barn och djur.

10. Att röka

images
Är det inte dags för detta att dö ut snart? Det är inte coolt. Det är inte macho. Det är patetiskt. Faktum är att det finns INGENTING positivt över huvud taget med att röka, tvärtom.. Rökning är en negation till positivitet. Det förkroppsligar nästan alla idiotiska beteenden. Det värsta är folk som röker på allmänn plats bland alla andra utan att bry sig.

Ett par av de här sakerna är direkt kopplade till hur man använder mobilen. Skulle det inte vara bra ifall folk blev tvungna att genomgå en “vett & etikett – mobil” utbildning med prov innan man fick sin mobil-licens? Eller inte, folk skulle nog inte bry sig, som med allt annat.

Jag förespråkar bättre användning av mobiler!
Jag förespråkar bättre användning av mobiler!

Det är ändå ingen ide att hetsa upp sig över folk. Jag lever efter ett måtto, som jag läste i min favoritförfattare Robert Greene’s bok The 48 laws of power:
” – The ability to stay cheerful in the presence of fools is a precious skill. Think of fools the way you think of children, or pets: not important enough to effect your mental balance. Whenever you find yourself working alongside fools, don’t be afraid to indulge them in some of their foolish behavior, while you are inwardly laughing at their foolishness.”
Med andra ord:

Sluta bry dig!
Sluta bry dig!

Author: Danny

Life is an adventure! I believe in participating in life - not standing on the side and watching it. Here I will write about all my passions, big and small. Follow my exciting trips around the world as well as my almost normal days at home, wherever it may be at the moment.. If you like inspiration, travel, challenges, training, fashion, self improvement, culture, food and gear - look no further! So to all my stalkers, congratulations! Now you can enjoy watching my life closely at home with your computer, those cold nights with binoculars aimed at my window are finally over. I'll finish my first post by quoting Bilbo (a character in J.R.R Tolkien's The lord of the rings) with a line that ever since I heard it as a child (about 2 years ago) has left a trace in my memory: " It's a dangerous business, going out your door. You step onto the road, and if you don't keep your feet, there's no knowing where you might be swept off to"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s