Jag erkänner: jag är vit och nördig.

Nu börjar det tunga artilleriet! Imorn får vi den första smaken av matematik på universitetsnivå (i form av kursen envariabelanalys). Jag har just hämtat ut min mattebok – ett monster på 2.4 kg och 1026 tunna sidor av text med litet, tätskrivet typsnitt. TUSEN sidor matte! När jag gick i gymnasiet sa min lagkompis Morgan, som nu jobbar som senior engineer på DNV i shanghai, att gymnasiets matte är simpel barnlek. Jag fnyste bort uttalandet och avfärdade det som skitsnack men nu börjar jag inse att hans påpekande snarare var en underdrift!

calculus

Jag har sett fram emot matematiken under vår nuvarande kurs (programmering i c & MATLAB). Att ta sig an calculus är en utmaning och de kommande två kurserna är ökända för att orsaka många avhopp. Själv har jag bestämt mig för att få högsta betyg i kursen- det är en stor utmaning med inte omöjligt. Jag vill veta att jag verkligen förstår detta och känna mig säker på matten eftersom det är en EXTREMT stor och viktig del av utbildningen och den fortsatta karriären. Min plan är att ligga lite före läroplanen, plugga till 18 i skolan varje dag och ta hjälp av youtube-lektioner, khan academy och annat bra material. Dessutom har jag på eget initiativ beställt en bok om matematiska bevis (How to prove it), som är viktigt att vara bra på. Det känns som man varje dag på teknisk fysik bler mer och mer vit och nördig – som Weird Al Yankovic’s roliga parodi på riding dirty: White and nerdy.

Efter att blivit totalsaved av två klasskompisar idag så lyckades jag fixa inlämningsuppgiften. Jag inser att min taktik förra veckan att göra det mesta plugget hemma med egen dator inte var så lyckat – fastnar man och behöver hjälp (vilket man tydligen ofta gör som student på teknisk fysik) så finns det ingen att fråga, och studierna blir lidande. Från och med nu ska jag bara plugga på skolan, där man kan fråga någon. Tur för mig att jag har riktigt smarta klasskompisar som kan förklara om man stöter på problem som jag gjorde idag. Tack Adam, Philip och Danyal – utan er hade jag inte klarat inlämningen och hade varit screwed. Ni ska bli belönade 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s