Vecka 8

Preview:
Mattekursen endimensionell analys rullar på i skolan och jag skall satsa på högsta betyg. Vid sidan av fortsätter mitt höst & vinterprogram, och det har gått bra hittills! Nytt är att jag har bytt gym ett tag för att jobba med en klient och hjälpa honom bli i grym form efter ett träningsuppehåll. Jag har även 2 andra klienter i inledningsfas och det är nog allt mitt tidsschema klarar av just nu. Under vecka 8 kommer jag höja kalorierna och proteinet lite. Har börjat få ganska låg fett% nu, och jag märker att en del muskler har rykt under vecka 7. Under förra passet marklyft kändes 180kg tungt och jag fixade bara 1 repetition – ett säkert tecken på muskelförlust då jag normalt brukar göra 4 reps på 190-200. Ju lägre fett% man har ju viktigare blir ett högt proteinintag och att man går sänker hastigheten på viktnedgången. Den “ideala” hastigheten är att förlora 0.5kg per vecka. Sedan starten har jag tappat 1 kg per vecka, så det är här förändringen för vecka 8 kommer att ske. Annars kör vi på som vanligt!

Review:
I stort sett ingen resa mål målet går helt perfekt – det kommer oftast hinder och problem i vägen som man måste parera mot. Vecka 8 var en sådan vecka för mig. Lyckades inte alls med maten, och den almänna planeringen. Resultatet av slarvandet var en viktökning, irriterande då jag anser mig vara väldisciplinerad och grym på planera. Dessutom måste jag föregå med gott exempel för min klient. Men det är ingen idé att straffa sig själv eller älta över misstag – vad som räknas är istället vad man kan lära av det och göra åt det. Sett från den positiva sidan gjorde jag ett par förändringar i min privatekonomi. Jag valde att ta ett investeringsbeslut som jag funderat på ett tag och som förhoppningsvis kommer skörda stora framgångar om 4-5 år! Vidare bestämde jag mig för att skära ner mina fasta kostnader genom att köpa ut mig från mitt dyra mobilabbonemang och skaffa ett betydligt billigare. Jag har också sagt upp bredbandsabbonemang hemma, kan ju lika gärna använda skolans nät när jag är där. Skolarbetet i vecka 8 gick också bra, och det är lite tack vare långa skoldagar som kostplaneringen fick sig en törn. Men skolan är nr 1 i mitt liv så det får jag helt enkelt acceptera och istället försöka spika planeringen bättre nästa vecka.
v8

 

Kalipermätning
Dag 1, bröst: 3 mm. Mage: 5 mm. Ben: 6 mm. Fett%: 3.96
(Fett% räknas ut av ett program, men jag uppskattar att det verkliga värdet är mer åt 7-9%. Det är svårt att få ett exakt värde då man bara kan göra mätning på 3 punkter på sig själv utan hjälp)

Måltider
De dagar få dagar i veckan jag lyckades spika maten så blev det såhär:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s