En ny vecka av julbord

Första veckan av julbord (förra veckan) avnjöts och nu går jag in på vecka 2 av 4 med julmat! Har bunkrat upp med några riktiga kanonrätter! Här är menyn:
IMG_0226_Fotor_Collage

All mat lagas så grundligt jag kan, som vanligt försöker jag undvika all mat som förädlats (förstörts) i någon fabrik eller av kemiska tillsatser. Laxen är ekologiskt odlad, och ifall min studentbudget skulle tillåta skulle all mat vara ekologisk. Tyvärr är ekologiskt kött fortfarande extremt dyrt. Chokladtryfflarna har jag gjort själv, det var mycket enklare än jag trodde! Denna veckas sill-recept, är förmodligen det godaste receptet på sill jag NÅNSIN smakat! Det innehåller gräddost, majonnäs, creme fraiche, dijonsenap, pressad vitlök och cayennepeppar. Helt otroligt god kombination. Måste testas!

IMG_0205
I ett försök att utvidga min allmänbildning inom svensk sprit har jag köpt ett paket 10 svenska nubbar. Eftersom jag nästan bara smakat akvavit innan så ska det bli intressant att nu testa lite olika snapsar. Tidigare har jag inte varit något större fan av akvavit. Hemma har den alltid serverats kall. Nu testade jag att dricka den i rumstemperatur, och det resulterade i att man kände smaken av kryddorna mycket bättre. Ska fortsätta att dricka den i rumstemperatur hädan efter! Dessutom har jag valt ut tre olika sorters julöl att avsmaka. Först ut är grebbestads julöl.

Min garderob av träningskläder håller på att få sig ett välbehövligt ansiktslyft. Har under året köpt en del nya träningskläder och i december föll valet på ett par retro gym-mma skor från otomix. Modellen heter stingray.
otomix-stingray-sapatilha-tenis-para-musculaco-masculino-1473-MLB4752065797_072013-F
Har fortfarande inte sett någon enda person nånsin träna i ett par sådana och det är bra. Jag gillar inte att köpa skor och kläder som varenda person på gymmet har. Köpte också ett par snygga compression tights från reebok. Jag gillar inte att ha BARA tights på underkroppen när jag tränar, men däremot brukar jag bryta av med ett par korta sprintshorts över. Är nästan helt redo för vinterlöpning utomhus nu, behöver bara hitta någon slags tunnare jacka. Förra månaden köpte jag ett par Salomon Snowcross, löpskor med dubb.2013-12-10 16-35-38

 

I övrigt så håller jag på jobbar mig tillbaks ned till 74 kg så att deffen kan fortsätta. En period av tunga tentastudier och stress satte lite käppar i julet, men nu har en ny kurs börjat i skolan och jag är snart helt back on track!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s