Rescue diver certifikat

I somras tog jag rescue diver certifikat, en sak jag haft på min bucket list i flera år. Jag passade på att göra det i Indonesien, i området runt komodo national park – ett av världens bästa dykvatten. Utbildningen tog 4 dagar och var full av roliga och lärorika moment! Som rescue diver vet du hur du skall hantera en olyckssituation och det ger dig gott självförtroende under vattnet och ovan. Jag stannade kvar ett par dagar extra i staden Labuan Bajo på ön Flores. Fick chansen att se havssköldpaddor, simma nära en stor rocka, besöka ön komodo och se komodovarander (en till check på listan), samt testa drift diving. Det innebär att man dyker i mycket strömt vatten och flyter med strömmen eller använder hooks för att hålla sig kvar mot strömmen för att titta på djur eller annat. Här är lite bilder!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s