Bara ett hinder kvar på året!

Endast ett hinder i skolan kvar på året – en dugga i mattekursen envariabelanalys 2 som kommer nästa vecka. Idag fick vi tillbaks tentorna i envariabelanalys 1, och jag kan leende konstatera att jag klarade kursen med högre betyg än genomsnittet. 63% av de som skrev tentan fick godkänt. Jag är glad eftersom det innebär att jag klarat ett av mina mål för 2013: att klara alla tentor på första försöket.

Teknisk fysik är en 5-årig utbildning och många ryggar tillbaka när jag berättar att jag har 4.5 år kvar. Men faktum är att vid nyår så har vi redan läst 10% av utbildningen – och det känns inte alls jobbigt om man ser det ur den vinkeln!

Inför 2014 kommer jag sätta ambitiösare mål, men mer om det i ett inlägg som kommer senare i december där jag gör min årliga själv-utvärdering och sätter personliga mål för nästa år.
2013-12-13 14-00-18
Jag är också glad eftersom jag ser fram emot kurserna som kommer på vårterminen. De tre ökänt svåra kurserna flervariabelanalys, mekanik och linjär algebra. Skådisen James Woods som är känd för sitt höga IQ läste tydligen linjär algebra på UCLA medan han fortfarande gick i highscool. Respekt!

James-Woods-sh01

Jag ser VERKLIGEN fram emot 2014. Det kommer bli ett otroligt kul år och jag har många projekt och saker planerade. En del saker som är stora steg som jag tänkt mycket på och velat göra länge, men även ett par mindre beslut och experiment. Det är mycket viktigt för ditt välmående att ha saker att kämpa för och se fram emot! Att ha positivt ställda förväntningar som man ofta reflekterar över ökar sannolikheten att dina förväntningar infrias. Det är inget humbug, utan har kunnat visas i forskning. Att man skapar sin egen framgång är i allra högsta grad sant! Jag avslutar inlägget med ett favoritcitat från Henry Ford. Han lyckades bygga upp ett av världens största företag och lade grunden till bilindustrin. Det gjorde honom också till en av världens rikaste män. Många tror kanske att han var född med en silversked i röven och gick på de finaste skolorna, men i själva verket började han utan gymnasieutbildning, utan pengar eller andra kontakter och förutsättningar. Det enda han hade var sin vision, envishet och tro på sig själv. :

“Wheter you think you can or you think you can’t – you are right.”

Author: Danny

Life is an adventure! I believe in participating in life - not standing on the side and watching it. Here I will write about all my passions, big and small. Follow my exciting trips around the world as well as my almost normal days at home, wherever it may be at the moment.. If you like inspiration, travel, challenges, training, fashion, self improvement, culture, food and gear - look no further! So to all my stalkers, congratulations! Now you can enjoy watching my life closely at home with your computer, those cold nights with binoculars aimed at my window are finally over. I'll finish my first post by quoting Bilbo (a character in J.R.R Tolkien's The lord of the rings) with a line that ever since I heard it as a child (about 2 years ago) has left a trace in my memory: " It's a dangerous business, going out your door. You step onto the road, and if you don't keep your feet, there's no knowing where you might be swept off to"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s