En penis i maten kanske?

Maskinarbetaren Juan Sanchez-Marchesz tog en klunk av sin fruktjuice, när han plötsligt kände något mot läpparna. Vid inspektion av föremålet visade det sig vara en stympad penis. Polisen i Colorado bekräftade att det var en penis på 7.5 cm från en människa och att den snittats vid roten. Enligt uppgifter från juicetillverkaren hade juicen producerats ett år innan i en fabrik i Pittsburgh (passande namn).

En ny rätt från Findus! Var försiktig med att använda microns högsta effekt, det kan spränga de saftiga kulorna

En ny rätt från Findus! Var försiktig med att använda microns högsta effekt, det kan spränga de saftiga kulorna

Vad finns i din mat egentligen? Det är nackdelen med att så mycket mat är gjord i fabriker och av en lång lista konstiga tillsatser istället för naturliga ingridienser. Ibland händer det att saker hamnar i din mat som inte hör hemma där – tex en penis. Det finns andra exempel. Folk har hittat friterade kycklighuvuden i förpackningar med nuggets, krossat glas, fingrar, råttor och annat äckligt i processad färdigmat. Innan Mats-Eric Nilsson kom ut med boken “den hemlige kocken” hade jag och många andra aldrig ens reflekterat över tillsatser i mat. Boken, som är EXTREMT läsvärd har startat en revolution när det gäller mat. Det finns också en facebookgrupp som heter Matfusket, som ofta kommer med avslöjanden om myglandet med våran mat. FÖLJ DEN! https://www.facebook.com/Matfusket

LÄS DEM!

LÄS DEM!

Folk blir verkligen upprörda över hur mycket industrin fuskar med ingridienser och farliga kemiska medel i maten.  Ta exemplet med fruktjuicen. De flesta juicetillverkare hävdar på förpackningen att deras juice är färskpressad. Verkligheten ser helt annorlunda ut. Färskpressad juice är oftas 12-18 månader gammal, men enligt lag får den konstigt nog betecknas som färkpressad. Den enda juicetillverkaren som jag själv litar på är Brämhults. Med det lite högre priset är all Brämhults juice “nypressad” inom 24-48 timmar – och man känner skillnaden. I en tävling där flest tillsatser kunde hittas i ett livsmedel vann en bakelse från ICA’s konditori. Hela 28 tillsatser hade krämats ner i den goda bakelsen. hade du velat äta den? På ett flyg serverades Lena Johansson från trelleborg en bakelse som kallades “Chokladmousse”. Den visade sig innehålla väldigt lite choklad men desto mer kemiska tillsatser, med vatten som huvudingridiens. Se själv:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För flera år sedan var det ett stort ståhej i media om hur farligt aspartam var som sötningsmedel, men jag själv tror att det cancerogena ämnet SOCKER gör betydligt mer skada för gemene mans hälsa. För den som vill läsa en bra artikel om sötningsmedel, tex stevia och aspartam, så kan jag rekommendera denna:
http://www.mmsports.se/Artiklar/Kost-och-Halsa/Sotningsmedel-aspartam-och-stevia-i-fokus.html

Hmm..

Hmm..

Jag hörde på p1 nyhetsmorgon för några veckor sedan att det kanske ska bli förbjudet för köttproducenter att spruta in vatten i kött och fågel. ÄNTLIGEN! En mycket god nyhet! Gå in på vilken butik som helst och ta fram en påse kycklingfileer av billigaste märket. Jag är villig att satsa pengar på att det står finstilt någonstans på baksidan: “Kötthalt 80%”. Alla butikskedjors egna billiga varor har de här skitprodukterna. Istället för kött köper du 20% vatten. Nyhetsmorgons reporter intervjuade sedan någon talesperson för köttindustrin som hävdade att vatten sprutas in i köttet “för att konsumenterna efterfrågar det, och att köttet blir mörare”. Vilket jävla skitsnack. Det finns inte en enda konsument i världen som vill ha ett kött insprutat med något äckligt kemiskt vatten och bindningsmedel. Vi vill betala för kött, inte vatten. Det finns exempel på billig kycklingfile som haft så mycket som 35% vatten!

7318690093190

En annan sak som framkom under året var alla hormonstörande ämnen som finns i plast som mat kommer i kontakt med. Dessa ämnen rubbar hormonbalansen och kan vara en orsak till cancer och andra sjukdomar. Det är en av orsakerna till att jag helt slutat med att värma mat i matlådan av plast (vilket enligt forskare gjorde att större mängd av ämnet hamnade i maten), jag försöker bara använda tallrik om jag värmer matlåda i micron. Jag har också i största möjliga mån försökt undvika att köpa matvaror i konservburk. Tydligen finns det en hinna av de hormonrubbande materialen på insidan av konservburken.

Personligen försöker jag laga mat som innehåller så “få” ingridienser som möjligt. Clean eating. Jag kan till exempel göra gryta på kött, grädde, grönsaker och kryddor. Ju färre konstiga ingridienser ju bättre! Någon gång skulle det vara kul att testa att se om man kan klara ett helt år att leva på mat helt utan tillsatser. Jag läste en artikel om någon kille som gjort just det. I ett års tid åt han bara mat från lokala bönder, marknader etc. Han köpte ingenting från någon matbutik. Han sa att han var inte sjuk en enda gång under året, hade mycket mer energi och mådde bättre än aldrig förr. Dessutom var det billigare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s