Budapest dag 2

01.01.2014
Vi tog oss upp runt lunch och hittade en kinesisk bufférestaurang. Som vanligt efter maten blev det en promenad genom ny kvarter medan vi diskuterade dagens alternativ. När vi kom tillbaks till hotellet så kom vi överrens om att först leta upp “the great basilika” som ca 10 min gångavstånd från oss. Basilikan är en enorm kyrka med magnifik arkitektur, så den var vi ju tvugna att se!

Efter att ha kollat in kyrkan och fotat lite så gick vi till en vinbar, DiVino, för att utforska hungerska viner. De serverade även en tallrik ungersk korv och ost. Vi testade ett glas rött och ett glas vitt var. Vi tog samma röda, men när det kom till vitt föredrar jag torrt vin och vladde sött.

En sak jag gillar starkt är att kolla in lyxiga hotel. Jag hade scoutat staden via hotel.com’s app och agoda’s hotellbokningsapp. Först ut på listan var det magnifika Four Seasong Gresham Palace, som kunde stoltsera med stadens dyraste svit – 50 000 kr per natt. Hotellet byggdes av Britterna och var länge privata bostäder, tills det köptes och renoverades för ett par år sedan. Vi gick dit och kollade in det!

Kvällen avslutades på ett annat 5-stjärnigt hotell som låg precis bredvid vårat: Buddha-bar klotild palace. Det hade fått mycket gott omdöme och designen på hotellet var spektakulär. Baren levererade drinkar av god kvalitet! Jag specialbeställde in en dry martini på hendricks, med gurka till. De klarade den galant! Vladde beställde in en fruit ninja. Vi träffade även två andra trevliga svenskar där!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s