Budapest dag 4

Sista dagen inleddes med förmiddagshopping. Vårt billiga hotel låg bara 1 korsning ifrån shopping street där många va de fina 5-stjärniga hotellen ligger. Vladde hittade en snygg rock och en kavaj, själv köpte jag ett par skor, en kostym, en kavaj och en fluga. Vi träffade också en av serbiens mest kända skådespelare som Vladde kände igen direkt. Shoppingen avslutades med en sen lunch.

Vi gick tillbaks till hotellet för att byta om och duscha. På schemat stod en fullspäckad fortsatt dag och först på vår lista var det otroliga New York Palace Cafe, vars slogan är “the most beautiful café in the workd. Det ligger i New York Palace Hotel – ett 5-stjärnigt hotell där bland annat skådespelare från inspelningen av nya Hercules-filmen bodde.

Vi gick fram till receptionen och iklädde oss rollen som unga, nyrika västerlänningar. Vladde, som jobbat i front office på hotel lyckades smöra för receptionen så att de visade oss en fin superior room och en stor fin executive svit med lyxig stil och ett badrum i äkta italiensk grön marmor. All marmor i hotellet var importerad från italien, och det verkligen vackert. Vi gick vidare till caféet och jag måste nog hålla med om deras slogan. Det var utan tvekan det vackraste café jag varit på! Priserna landade på svenska cafépriser i det annars billiga Budapest. Min beställning blev operakaka och en amerikano, medan vladde tog en belgisk chokladkaka och cappuchino.

Efter fikat tog vi lite mer bilder och utforskade andra delar av hotellet. Det är kanske här man bor nästa gång man reser till budapest!

Vi tog farväl av New York Palace och begav oss vidare genom stan. Längs vägen hittade vi lite otippat en hooters-restaurang. Även en som hette “Bashar al assad syrian restaurant”. Den var stängd. Slutligen kom vi till det vackra operahuset och där blev det lite mer bilder. Operahuset ligger på samma gata som märkesbutikerna, tex Burberry och Vuitton. Ett fint område med vacker arkitektur!

Det hade börjat krypa i magen och det var dags att få en bit mat. Restaurangen i vårat sikte hette Tokio. Det är en high end restaurang som serverar riktigt läcker annorlunda sushi och kött! På kvällen förvandlas stället till en trevlig upscale bar med bra deep lounge house DJ och mycket bra barpersonal. Vi var båda väldigt nöjda med maten, stället rekommenderas VARMT ifall man är i Budapest och är sugen på gott käk och goda drinkar.

Efter mat och en drink begav vi oss vidare till en annan bar, där Vladde helt spontant bjud upp till en riktig rolig dansshow för personalen och den blonda ägaren Judith. Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv! Sedan mötte vi upp våra nyvunna läkarvänner Sofia och Carl Johan. De tog oss med till några lokala trevliga ungerska ställen. Vi skålade med palinka tills
vi insåg att det var dags att börja bege oss mot flygplatsen!

Tursamt nog kom vi fram i tid. I kön till säkerhetskontrollen insåg vi att vi hade marsipanlikör i väskan – så beslutet var att svepa den. Tursamt var också att den starka paprika-likörens kork inte gick att få av.. Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med resan, Budapest överraskade positivt! Bra hotel, bra shopping, vacker, billigt, bra uteliv, bra restauranger, bra barer och mycket att se. Det nya berlin kanske?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s