Förberedelserna har börjat!

För ca en vecka sen började jag förbereda mig för träning och kost som ska leda till tävlingen i men’s physique på fitnessgalan om ca 3 månader. Jag är otroligt peppad! Efter att ha träffat några av mina medtävlande förra helgen insåg jag att jag måste köra igång direkt! Ett par av dem var redan i mycket god form, och om jag vill vara stenhård på scenen i maj är det dags att sköta kosten perfekt redan nu. Jag har uppskattningsvis 10 kilo fett att bli av med, vilket inte är svårt i sig – men det gäller att spela korten rätt så att man behåller så mycket av muskelmassan som möjligt.
ripped

Vi väntar nu på våra träning & kostprogram från coach Ako. Det ska bli väldigt kul att följa någon annans upplägg! Har aldrig förut anlitat en PT utan skött den biten ganska framgångsrikt själv. Även om jag verkligen ser fram emot att prova tävla, så får jag inte glömma skolan. Den är fortfarande prioritet nr 1!

Jag vägde mig imorse och klockade in på ca 81 kg. Jag uppskattar att jag behöver vara runt 70 kg på scenen, men för tillfället har jag en del vatten i kroppen så de första 5 kilona kommer gå på ca en månad. Jag gick dessutom på en kreatinkur som jag ska köra under februari fas 1. Ska också testa en del tillskott från min sponsor BMR Sports nutrition men under fas 1 blir det inga tillskott som innehåller stimulantia. Jag redan missbrukat kaffe en hel del under vintern och vill sänka min tröskel igen. Sen lyssnar jag också till de visa orden från Joakim Bartoll som förespråkar att inte ta så mycket stimulantia under inledningsfasen av en diet, utan att vänta med det till slutspurten och andra hälften då man behöver energin och hjälp att mobilisera det sista fettet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s