<3 Fitness

Idag kollade jag på ett videoklipp från en av mina förebilder, Steve Cook. Klippet berättar om hans bakgrund som idrottsman och hur han förbereder sig för sin fitnesstävling. Här är klippet:

Jag jag verkligen identifiera mig själv med Steve Cook. Båda kommer från en idrottsbakgrund av Amerikansk fotboll, och började med fitness och physique som ett sätt att tävla i något efter våran fotbollskarriär tog slut. Till skillnad från bodybuilding som alltid varit något obskyr sport som “spelats” i skuggorna av den stora massan så är fitness och physique mycket mer tilltalande och uppnåligt för de flesta killar och tjejer. Långt ifrån alla vill se ut som en bodybuilder, men betydligt fler vill ha en naturligt atletisk och muskulös kropp som physique-atleterna har! Min coach Ako Rahim säger att de flesta av hans klienter ber honom om hjälp att se naturligt tränade ut som fitnesstävlande killar och tjejer.

mens-physique-final-2

model-program

Det är därför som fitnessindustrin nu genomgår en revolution. Äntligen finns det något att tävla i som tilltalar folk i allmänhet! Killarna slipper visa sig på scen i minimala speedos och utföra avancerade poseringar som i bodybuilding – istället räcker det med att vara hunkig i surfshorts och göra några enklare poser. Med seriös träning och kost kan vem som helst tävla och se bra ut – det krävs inte år av förbjudna preparat för att bli stor som en bodybuilder. Tävlar man i physique så kan man fortsätta träna sånt man tycker är kul. Man kan köra crossfit. Man kan simma, jogga, köra intervaller, lagsport etc.

cross
Nu när physique & fitnessmodel hade premiär på fitnessgalan i maj så känns det som att alla vill tävla! Själv är jag mycket glad över att en av mina idoler, Binais Begovic, lyckats få WBFF att komma till Sverige. Det kommer bli premiär på fitnessgalan 2015 och det är en storslagen show där man, förutom att tävla i fitness och physique, även får visa upp sig i uppklätt mode! Dreggel!

dfp_6492
fitness-meets-style-header4

Det som många klagat på länge – att gymträning minskat i popularitet – har definitivt vänt. Tjejer flockas till gymmen för att de inser att styrketräning ger dem en snygg fit kropp och inte groteska muskler med en fotboll som adamsäpple. Både killar och tjejer följer sina fitnessidoler på instagram och allt fler börjar ta hand om sin kropp och lära sig äta nyttigt! Kanske man våga hoppas på att det kroppsliga förfallet i samhället och den överviktiga kurvan äntligen kan vändas? Fler och fler personer blir fast efter att insett styrketräningens positiva effekter även på det mentala planet. Det är en underbar tid att leva i. Bring on the fitness revolution!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s