Slutspurtsdeff 2014! Vecka 1/4

Året börjar lida mot sitt slut, och så även perioden av grisigt ätande. Jag kommer inte vänta till nyår för att börja komma i form, utan jag börjar förebereda för fitnessgalan 2015 redan NU! I år ska jag anta en utmaning för att starta min deff med en kick: Att börja deffen mitt under perioden då man vanligtvis frossar i julmat och alkohol. Målet med slutspurtsdeffen är att droppa från 86 till 80 på 4 veckor. Ett ganska realistiskt mål då minst 3 kilo består av vatten och att min något högre fett% nu medfört höga leptinnivåer (bra hormonell utgångspunkt för att deffa). Vad som inte är lika realistiskt är all frestande god mat! Men jag har en plan.. Det svåra med en deff för mig är att komma över de första 5 dagarna. Efter det har de flesta cravings lagt sig och man ser snabbt resultat.

38869229

Slutspurtsdeffen skall skall innehålla 2 korta träningspass per vecka. Pga en axelskada blir träningen ganska begränsad, men ett par helkroppsövningar. 2 kortare HIIT-cardio-pass per vecka också. Så det blir 4 träningsdagar och 3 vilodagar. Då den här kickstartsdeffen bara kommer hålla i 4 veckor så kan jag gå rätt lågt på kalorierna. Siktar på 1800 kcal med 160g protein, minimalt med kolhydrater och resten fett. Jag föredrar att skapa ett underskott genom att begränsa maten, istället för att öka träningsdosen. Det blir mer tid till skola, och lättare att planera dagen. En carb-up day eller 3 kommer hållas runt nyår för att få upp hormonerna igen och gå över i en mildare 5-månaders förberedelsedeff med lite lägre underskott. Lets do it!

Dag 1. 86.4 kg
IMG_5611

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s