2014 Review

Som en sann självförbättringsfreak älskar jag att planera, gå igenom saker och analysera allt efteråt för att hitta områden där jag kan förbättra mig själv. Så min vana trogen inkommer jag här med min årsgenomgång av 2014 där jag synar mina moves och listar negativa och positiva händelser samt ifall jag uppnått mina mål.

He-who-fails-to-plan-is

Varje år (och månad) delar jag upp mina planer i kategorier som får egna små delmål. Såhär såg det ut för inför 2014, med följande review:

Träning
Målen var:

 • Variera träningen mer
 • Införa mer kondition
 • Max 4 pass per vecka (mer tid till skolan)
 • Få en sponsor
 • Komma i riktigt bra form
 • Kanske tävla?

 Review: Jag gjorde ett medvetet val att köra mer allround för att bli en bättre atlet och inte för insnöad på enbart styrketräning som en bodybuilder. Det blev en hel del squash, klättring, intervaller utomhus etc. Lyckligtvis fick jag sponsring av BMR nutrition och tävlade för team BMR i men’s physique på fitnessgalan i globen i maj. Det kommer jag definitivt göra igen! Förberedelseprogrammet vi fick av coach Ako Rahim gjorde dock att mitt mål om enbart 4 pass per vecka gick i kras 🙂 En positiv händelse var att jag i slutet av 2014 slog nytt personbästa  i marklyft med 240 kg.

This slideshow requires JavaScript.

Ekonomi
Målen var:

 • Dubbla mitt sparade kapital
 • Investera regelbundet varje månad
 • Fortsätta med aktiespararna och möjligtvis involvera mig i organisationen
 • Testa lite småskalig spekulation
 • Minimera fasta kostnader

Review: Jag lyckades inte dubbla mitt sparade kapital, men dessbättre lyckades jag RADIKALT förbättra min boendesituation genom att köpa min första lägenhet. Jag räknar det som en bra investering som definitivt kommer löna sig i längden och vara en stor förbättring av min privatekonomi (även om en del initiala kostnader kan vara höga). Nackdelen var att jag var tvungen att satsa allt mitt sparade livskapital för att ha råd med insatsen. 2015 kommer ägnas åt att bygga tillbaks en stark ekonomi igen. Målet om att varje månad investera minst 15% av sin inkomst hölls. Den regeln tummar jag aldrig på. Min prenumeration på aktiespararna tog slut och konstigt nog fick jag inget erbjudande eller brev om att fortsätta med det, så det rann ut i sanden. Eventuellt kommer jag fortsätta i 2015. Spekulationsplanen blev just spekulation – realiserades aldrig. Mina fasta kostnader lyckades jag minimera bra. Jag avslutade ett svindryt mobilabbonemang och sa upp bredbandsabbonemanget hemma. Jag var även på god väg att mer än halvera min hyra genom att flytta till ett uthyrt privat rum, men en månad in i det nya boendet grusades allt av att situationen blev ohållbar och jag fick ta ett nytt studentrum igen.

This slideshow requires JavaScript.

Skola & utbildning
Målen var:

 • Få fler 4or än 3or
 • Gå på alla föreläsningar
 • Plugga mer än heltid
 • Klara alla tentor
 • Hitta en bra studiegrupp

Review: Av alla områden i mitt liv 2014 är jag mest besviken över min prestation i skolan. Vad som var mitt prio 1 slutade dåligt och detta är fruktansvärt irriterande för en tävlingsmänniska som mig. Jag är van att vara bland de bästa på saker jag ställer upp i, men jag fick kämpa hårt i skolan under 2014 och jag har flera tentor som släpar. Jag visste på förhand att jag gett mig in på den tuffaste utbildningsprogrammet som finns på universitetets grundnivå och det skulle bli tufft. Jag inser med facit i hand att jag helt enkelt haft för dålig disciplin och lagt för mycket tid på annat. På samma gång har de motgångar jag haft under året satt käppar i hjulet för studietiden och faktumet att jag blivit tvungen att flytta tre gånger har ätit mycket energi. Tursamt nog har jag hittat en bra studiegrupp med några klasskompisar och det har underlättat. Jag trivs riktigt bra i min klass och att hoppa av utbildningen existerar inte. Jag ska ta min examen om det så tar tio år. Bättre fokus 2015 helt enkelt.

Jobb
Målen var:

 • Byta bar, testa nytt ställe
 • Lära mig sköta DJ-utrustning
 • Starta mitt företag
 • Lära mig grafisk design, lightroom och photoshop mer grundligt
 • Fota mer och lära mig min utrustning

Review: Jag provade hela två nya barer under 2014 och fick till råga på allt en fd. kollega som chef. Som ett Ied i mitt mål om att kontinuerligt lägga till skills till min repertoar av kunskap beställde jag under 2014 DJ-utrustning som jag (inte riktigt) lärt mig sköta ännu. Det är ett längre projekt och något att fortsätta jobba med under 2015, då jag även ska kika på att lära mig produktion och göra DJ-edits. Mina företagsplaner grusades något av att skatteverket missade att skicka ut ett brev som jag behövde för att motivera företagsstarten och visa potentiella kunder. Hade jag ens fått brevet så hade jag startat det i tid och detta kommer definivt ske under 2015 när jag gör ett nytt försök. Grafisk design, lightroom och PS läser jag nu på fritiden via en onlineutbildning och kommer fortsätta med deras kurser hela 2015. 2014 bjöd på en del tillfällen att fota, och jag känner definitivt att året varit givande vad gäller bemästrande av min utrustning. Ser fram emot 2015 och att fortsätta min path to mastery.

Resor
Målen var:

 • Minst 2 resor
 • Bocka av en sak på bucket list

Review: Årets höjdpunkt! Jag ÄLSKAR att resa och upptäcka nya platser. Året bjöd på en resa till budapest, samt en resa till dubai med en av mina bästa vänner. Jag rekommenderar verkligen båda resmålen, men man bör ta dubai på vinterhalvåret. Vi åkte i juni och det var otroligt varmt, över 45 grader utomhus. Lyckligtvis snålar inte araberna på luftkonditioneringen.

This slideshow requires JavaScript.

Självutveckling
Målen var:

 • Regelbunden mental träning och utveckling
 • Minnesträning
 • Läsa 15 böcker
 • Sociala medier max 1 gång/dag
 • Ingen dator/mobil efter 21
 • Införa en morgonrutin som garanterar success

Review: Jag har en del åsikter om hur jag presterat i den här kategorin under 2014. Jag känner att jag utvecklats, men jag har inte lyckats riktigt än att göra en vana och rutin av saker. Detta är ett MÅSTE för att garantera framgång och det kommer vara bland 2015 års högsta prioriteringar. Jag började lite smått med minnesträning. Läste ut 12 böcker 2014. Sociala medier och tidsgräns för mob/dator sket sig och detta är något som håller tillbaks mig mycket. Jag lyckades dock med att ha november som facebook-fri månad. Kommer vara mycket hårdare med detta 2015. Vad gäller morgonrutin har jag en rutin jag testat med viss framgång, men som med resten av sakerna måste jag få det i system för att cementera in det som en vana. Det svåra är att komma igång. Så fort bollen är i rullning och man kört det ett tag så ska det vara enkelt.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är MYCKET entusiastisk inför 2015! Jag har massor av bra planer och saker på gång och jag är fast besluten att göra detta till ett ännu bättre år: ett super-år! To be continued..

One thought on “2014 Review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s