Projekt hemrenovering 2015

Många av mina vänner vet att jag älskar att lära mig nya saker. Ny kunskap eller nya skills som man har användning av! Det är få saker som är så beroendeframkallande som att inse att man börjar bli bra på något man först tyckte var svårt eller nästan omöjligt. I steg 1 står man där inför en ny utmaning helt utan kunskap. Man är nästan lite halvrädd – det är som att stå på en strand och blicka ut över ett djupt hav av kunskap. En djungel av information som man inte har något grepp om ännu. Men så fort man tagit första simtaget och börjat orientera sig i djungeln så börjar det roliga! I min inlägg om lärande-trappan tar jag upp ämnet lite mer i detalj.
learn_quote

Det är just en sådan djungel av kunskap jag nu står inför. Ett av mina projekt i år är att renovera hela min lägenhet till så stor del som möjligt utan att anlita snickare. Jag har i stort sett noll kunskap och erfarenhet inom det breda området av alla material, metoder, verktyg etc. Var ska man börja? Vems råd ska man följa? Det känns som första gången jag tog en partiell derivata eller räknade ut ett imaginärt tal genom att ta roten ur något negativt. Man vet inte hur man gjorde det, varför man gjorde det eller om det blev rätt – men med lite träning gick det som rinnande vatten. Så var inte rädd att stå på lärandetrappans första steg i dina egna projekt och utmaningar! Omfamna utmaningen och omvandla den skräckblandade förtjusningen till entusiasm och glädje!
Never-Stop-Learning

En mycket rolig sak med hemrenovering är att scouta inspiration och designidéer. Man blir mer medveten om sin egen smak. Kanske gillar man new england stilen? Eller shabby chick? Själv är jag definitivt lagt åt det pampiga hållet. Jag vill helst att det ska se ut som slottet i Versailles – tänk guld, marmor, kristallkronor, ottomaner etc. Nederst i inlägget har jag samlat ett par av mina egna inspirationsbilder. Först ut i mitt prjojekt är hallen. Har kommit halvvägs i jobbet, och rum för rum kommer jag dokumentera hur jag gjort och vilka material och verktyg jag använt samt före- och efterbilder. Dags att prova bredspackla en vägg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s