Hemrenovering – Entré

Sådär, nu var entrén färdig! Vad som beräknades ta ca 1 månad tog 3 månader, vilket även verkar stämma in på det generella rådet man får då man även ska starta ett företag: trippla din budget och din beräknade tid.

När jag köpte lägenheten vid årsskiftet var planen från början att lära mig snickra medan jag höll på, och att inte stressa med att få ett snabbt och bra resultat. Det enda jag hade att utgå ifrån var en ungefärlig bild av hur jag ville ha slutresultatet. Såhär såg entrén ut innan arbetet började:

IMG_7325 IMG_7326

Kvalmigt gulnade väggar, en taklampa från begravningsbyrån, flagnande element och allmänt deprimerande stämning i rummet. Inte direkt det bemötande man vill ge gäster! Eftersom jag började mitt projekt helt utan kunskap, så rådfrågade jag en del vänner om vad man ska börja med. Måla över tapeterna direkt? Riva dem och spackla och sen måla? Det var en del frågor. Det blev ett antal timmar på hemrenoveringskanaler på youtube innan en bild började formas om hur jag skulle lägga upp projektet. Då jag inte hade bråttom, och gärna ville prova olika metoder, så valde jag att införskaffa en tapetborttagare och sätta igång med att avlägsna tapeterna.

IMG_7336 IMG_7337

Det tog tid eftersom det var många lager tapet och de var uppsatta på gipsvägg (förutom nedersta bilden där det är betong). Efter tapeterna var borttagna så bredspacklades väggarna, och sedan målades taket och väggarna vita. Själva målningen gick snabbt och var kul! Sen var det på med nya lister, och limmade även upp frigolitlister vid taket för att matcha kristallplafonden och takrossetten som skulle monteras.

IMG_7570

Jag fixade också sprayfärg till elementet så att det återfick en klar vit glans. En hylla monterades upp över elementet så att man kan lägga av det man har in händerna när man kommer in. Hatthyllan kunde återanvändas eftersom den var vit och passade in. Egentligen hade jag velat ha en guldfärgad maffig tamburmajor, men det fanns ingen i rimligt pris tillgänglig, Skall man få tag på en måste det vara via auktion (tex buskowski’s har auktioner online med riktigt bra fyndföremål och möbler). En hallspegel monterades även upp. Såhär blev slutresultatet!

IMG_7573 IMG_7575 IMG_7577 IMG_7581 IMG_7586

IMG_7573_Fotor_Collage_Fotor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s