Topman utmanar Zara

Zara har alltid varit min definitiva favoritbutik i budgetsegmentet för herrmode. Deras design är mer vågad än H&M, och ofta kan man hitta riktigt coola fynd och speciella modeller. De tar ut svängarna mer och experimenterar med stilar och material. Ett annat budgetmodemärke som på senaste tiden ryckt upp sig REJÄLT i mina ögon är Engelska Topman. De har inte bara ryckt upp sig – de verkar ha påbörjat en direkt utmaning av Zara där många av de nya plaggen är ännu mer experimentiellt vågade än Zaras!

topman

Ett bra exempel är deras senaste kimonos för män. Jag gillar verkligen konceptet! De har tagit det traditionella japanska plagget och uppdaterat designen för att passa med både finare skjortor och t-shirts. Well played.

Sen för övrigt hoppas jag att hela modebranschen snabbt överger det här super-skinny-skiten som är modernt nu. FAIL. Hur stor andel av kunderna är egentligen super skinny? Tänkte väl det.. För oss andra 99% som är normalbyggda, vältränade eller feta så är det omöjligt att hitta något med bra passform på senare tid. En av grundpelarna i mode är att köpa kläder som passar ens kroppstyp, och ifall man går runt med super skinny kläder utan att ha den kroppstypen ser det inte alls bra ut, om man ens får på sig plagget.

En positiv nyhet i rätt riktning är att Topman nyss lanserat skjortor och kostymer med något de kallar “muscle fit” och som jag tolkar är sydda efter att bäras av vältränade killar.

topman muscle

ÄNTLIGEN! Jag provade en snygg vinröd kostym i en av deras butiker här i Singapore, och jag är försiktigt optimistisk. Den satt faktiskt hyfsat. Med lite kärlek från en skräddare skulle jag kunnat tänka mig bära den. Hoppas verkligen inte bara att musle fit konceptet är ett förklätt super-skinny, marknadsfört under ett annat namn.

Topman-muscle-fit

En av Topmans modeller för muslce fit conceptet

Min tidigare erfarenhet säger nämligen att ett modeföretags definition av en vältränad man är ganska långt från min egen definition. Vad de kallar vältränad skulle jag snarare kalla anorektisk, så jag vågar inte hoppas för mycket. Men som sagt – lovande. Tittar man på Topmans modell for konceptet (ovan) så är han iaf iaf lite grövre än modehusens generella modeller, och dessutom bra deffad! För oss med lite mer muskelmassa är det inte lätt att hitta bra plagg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s